Група народних депутатів України з комітету правової політики спільно із науковцями та представниками бізнесспільноти об’єднує свої зусилля задля розробки кардинально оновленої редакції Господарського кодексу України.

Від моменту набрання чинності Господарського кодексу України у 2004 році тривають дискусії щодо доцільності його існування.
Деякі експерти вважають, що усі суперечності можна усунути лише шляхом скасування Господарського кодексу.
Інші теоретики та юристи-практики, навпаки, висловлюються проти цього, вказуючи на його важливу роль у регулюванні господарських відносин. Вони наголошують, що навіть у країнах, де відсутній окремий господарський кодекс, підприємницькі відносини регулюються спеціальним законодавством.
Альтернативною позицією є така, що замість скасування Господарського кодексу слід його модернізувати, вдосконалюючи та адаптуючи до сучасних економічних умов та нових перспективних галузей господарських відносин. Цей процес включає видалення суперечливих норм та узгодження з іншими законодавчими актами.

Просимо представників бізнесу сприяти у напрацюванні подібного нормативноправового акту України

  • висловити думку щодо доцільності існування Господарського кодексу України та актуальності його оновлення
  • навести власне бачення напрямків правового регулювання оновленого ГК України, які б полегшили ведення бізнесу, збільшили свободи підприємницької діяльності та зменшили бюрократію.

Інформацію надсилати на email: office@rtpp.com.ua