У  Форумі взяли участь президенти обох держав – Зеленський В.О. та Лукашенко О.Г.

Захід спрямований на розвиток інвестиційного і культурного співробітництва, представлення економічного потенціалу регіонів у сферах торгівлі, промисловості, сільськогосподарського співробітництва.

Представництво від Миколаївщини очолив голова облдержадміністрації Олександр Стаднік. Серед представників й президент РТПП Миколаївської області Ігор Катвалюк.

Форум став унікальним ефективним діалоговим майданчиком.  Завдяки заходу відзначається розширення економічної взаємодії на рівні регіонів і змістовність горизонтальних контактів. Білорусь залишається важливим економічним партнером України, з яким підтримуються торгівля і коопераційні зв’язки в різних галузях. Ми взаємно доповнюємо один одного в промисловості, сільському господарстві, у нас спільні інтереси в транспортно-логістичній сфері.

За останні три роки товарообіг між країнами зріс у цілому в півтора раза і в 2018 році становив $5,5 млрд. Величезний потенціал економічного співробітництва наших країн далеко не вичерпаний. Є взаємна зацікавленість розвивати і далі коопераційні зв’язки в промисловості та сільському господарстві.

Торгівля – це дорога з двостороннім рухом.  Білорусь імпортує український метал, сільськогосподарську та харчову продукцію, кормові добавки, ліки. Багатомільярдний товарообіг між двома країнами формується саме на місцях. Цим і пояснюється  пильна увага до розвитку міжрегіональних контактів.