Відновлюються роботи з підготовки до продажу об’єктів малої приватизації державної власності, які розташовані на території можливих бойових дій в межах Миколаївської області.

Постановою Кабінету Міністрів України від 22.12.2023 № 1368 внесені зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 06.12.2022 № 1364, якою визначено, що дня реалізації положень пункту 7-4 розділу V “Прикінцеві та перехідні положення” Закону України “Про приватизацію державного і комунального майна’5 до територій адміністративно-територіальних одиниць у зоні бойових дій або наближених до зони бойових дій, на яких тимчасово, на період дії правового режиму воєнного стану, не проводиться приватизація, належать території активних бойових дій, території активних бойових дій, на яких функціонують державні електронні інформаційні ресурси, для яких не визначена дата завершення бойових дій, включених до переліку.

Відповідно до наказу Фонду державного майна України від 04.01.2022 №1 «Про затвердження переліків об’єктів малої приватизації, що піддягають приватизації» (із змінами) в Миколаївській області до вищезазначеного переліку включено 51 об’єкт малої приватизації, з них 8 єдині майнові комплекси державних підприємств.
Управлінням Регіонального відділення у січні 2024 року підготовлено та запропоновано до продажу на аукціонах у лютому 2024 року 4 об’єкта малої приватизації Миколаївській області.

Згідно з Законом України «Про приватизацію державного і комунального майна» для початку робіт з підготовки об’єктів для проведення аукціонів на період дії правового режиму воєнного стану необхідна ініціатива потенційних покупців (фізичних і юридичних осіб). Потенційні покупці мають надіслати листа довільної форми на адресу органу приватизації про намір приватизації об’єкта.

Інформація щодо кожного об’єкта малої приватизації Миколаївської області із з додаванням їх фотографій розміщена за посиланням