4 червня 2019 року Миколаїв відвідали Повноважний міністр, Тимчасовий повірений у справах Словенії в Україні пані Матея Крачун та та пані Інга Ярова- помічник з питань публічної дипломатії Республіки Словенія в Україні.
Вони взяли участь у  нагородженні переможців Міжнародного дитячого Україно-Словенського проекту “Подорож Україною”, яке відбулося в сесійній залі адміністративної будівлі Миколаївської обласної ради

Дорогі друзі, я рада вітати усіх Вас на урочистому нагородженні переможців проекту «Подорож Україною». Хочу подякувати Анні Павловській за запрошення і заступникові голови Миколаївської обласної ради Андрієві Кротову за сприяння в організації проекту. Ви, дорогі діти, дуже талановито і так щиро відобразили Україну у своїх роботах і представили її у Словенії. Цей Міжнародний проект має дуже особливе значення. Я сподіваюсь, що така співпраця закладе міцний фундамент подальших ділових контактів між дитячими та навчальними закладами України і Словенії. І звичайно сприятиме створенню нових проектів»,- відзначила пані Матея Крачун

Під час подальшої робочої зустрічі в приміщенні РТПП Миколаївської області, президент палати Катвалюк Ігор Анатолійович ознайомив словенську делегацію з особливостями експортного потенціалу регіонального бізнесу, розповів про структуру і специфіку функціонування РТПП,  її основні функції і досвід участі в міжнародних проектах.

Сторонами були обговорені перспективи подальшого взаємовигідного співробітництва в інтересах інтенсифікації торгових зв’язків регіональних підприємств з потенційними партнерами зі Словенії, особливо в області бджільництва.