Запрошуємо Вас взяти участь в онлайн опитуванні на тему: «За та проти перезавантаження Держмитслужби». 

Опитування проводить ГО «Інститут економічних досліджень та політичних консультацій» (http://www.ier.com.ua)  в рамках проєкту «Підтримка Громадської ініціативи «За чесну та прозору митницю» (http://tfdialogue.ier.com.ua/), який фінансується Європейським Союзом, МФ «Відродження» та «ATLAS Network»

 Опитування на тему: «За та проти перезавантаження Держмитслужби» оцінка основних положень законопроєкту 6490-д від 06.04.2023 року «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо встановлення особливостей проходження служби в митних органах та проходження атестації посадових осіб митних органів»  

Опитування спрямоване вивчити очікування та ставлення зацікавлених осіб до положень, спрямованих на  перезавантаження Держмитслужби України, які запропоновані у проєкті Закону України реєстр. номер 6490-д від 06.04.2023 року «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо встановлення особливостей проходження служби в митних органах та проходження атестації посадових осіб митних органів».  

З метою перезавантаження діяльності Держмитслужби України зазначеним законопроєктом пропонується запровадити прозорий конкурсний відбір Голови Держмитслужби висококваліфікованою конкурсною комісією, створеною за участі міжнародних та іноземних донорів.  Також впроваджується щорічна оцінка діяльності очільника митниці за участі міжнародних та іноземних донорів. Для посилення повноважень Голови Держмитслужби пропонується дозволити здійснювати кадрові призначення у митниці без погодження з Міністерством фінансів України. Передбачено підвищення заробітних плат митникам, а також їх переатестація.    

Наведені заходи, на думку їх ініціаторів, мають сприяти підвищенню стабільності та ефективності діяльності митних органів, розвитку митної справи та економічному зростанню, а також формуванню дієвого базису для зниження рівня корупційних проявів й тиску на бізнес.  

Пропонуємо відповісти на декілька запитань, які стосуються основних положень наведеного законопроєкту. 

 Опитування проводиться з 24 липня по 11 серпня 2023 року (включно). 

(!) Це анонімна анкета, не потрібно вказувати ім’я та прізвище.
>> Анкета >> 
https://forms.gle/fbGoksJLt1TQBvKv9