У зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України та введенням в Україні воєнного стану Урядом прийнято Постанову  Кабінету Міністрів України від 28.02.2022 № 169 “Деякі питання здійснення оборонних та публічних закупівель товарів, робіт і послуг в умовах воєнного стану” (далі – постанова № 169).

Відповідно до вимог постанови № 169 в умовах воєнного стану в Україні оборонні та публічні закупівлі товарів, робіт і послуг здійснюються без застосування процедур закупівель та спрощених закупівель, визначених Законом України “Про публічні закупівлі” (далі – Закон) та Законом України “Про оборонні закупівлі”.

З метою надання допомоги замовникам, постачальникам, виробникам продукції та товарів в Україні створено платформу Prozorro+ для забезпечення нагальних потреб держави та вілновлення українського бізнесу в часи війни   https://prozorro.gov.ua/page/plus

Зазнечена платформа працює за принципом маркетплейсу, де зусрічаються органи влади (замавника), підприємці (постачальники) та міжнародні донорські організації.

Детально щодо можливостей платформи можна ознайомитись за посиланням https://infobox.prozorro.org/articles/shcho-take-prozorro-i-yaki-yogo-perevagi-dlya-zamovnikiv