У контексті обмежень, що запровадив Уряд Туреччини з метою протидії поширенню коронавірусної інфекції, Посольство Туреччинни в Україні надіслало пропозиції Міністерства торгівлі Туреччини щодо карантинних заходів, які були запроваджені або передбачається імплементувати на кордонах з країнами-лімітрофами(копія інформаційного повідомлення додається).

Зокрема, турецька сторона поінформувала про встановлення безконтактних “буферних зон” для вантажних автомобільних та залізничних перевезень, зокрема, з Болгарією, Іраком та Іраном, що дозволяють іноземним перевізникам міняти вантажівки, контейнери та водіїв. У зазначених “буферних зонах” здійснюється дезінфекція контейнерів та вантажівок. Такий порядок речей дозволяє іноземним компаніям-перевізникам уникнути необхідного 14-денного карантину для вантажівок, контейнерів та водіїв.

Крім цього, за інфоромацією Міністерства торгівлі Туреччини, вживаються заходи, спрямовані на скорочення часу очікування у пунктах перетину кордону.

За свідченням турецької сторони, цей комплекс заходів дозволяє зберегти безперервність потоків міжнародної торгівлі й водночас запобігти ризику зараження коронавірусною інфекцією.