1 січня на 52-му році життя перестало битися серце мудрого керівника, досвідченого професіонала, чудової людини – Ельвіри Зейдулахівни Севост’яненко.

Ельвіра Зейдулахівна народилася 25 січня 1967 року у станиці Тацинська,Тацинського району, Ростовської області.

Свою трудову діяльність у Донецькій торгово-промисловій палаті вона почала у 1994 році експертом по декларуванню і сертифікації вантажів Краматорського відділення Донецької ТПП, ставши згодом начальником відділу зовнішньоекономічної діяльності відділення.

У 2005 році Ельвіра Зейдулахівна стала керуючим Краматорського відділення Донецької ТПП. За роки плідної роботи внесла вагомий внесок у відновлення і розвиток відділення у м. Краматорськ Донецької ТПП. Так, було створено розгалужену систему митних вантажних терміналів, а також інфраструктуру підтримки експортної діяльності підприємств північного регіону Донбасу, втілено систему комплексного підходу до митного оформлення вантажів за принципом «єдиного офісу».

З 2013 року Ельвіру Зейдулахівну було призначено на посаду віце-президента Донецької ТПП, а 1 лютого 2014 року вона була обрана президентом Донецької торгово-промислової палати. Під її керівництвом Донецька ТПП була високоефективною організацією, визнаною і шанованою в Україні і світі.

Ельвіра Зейдулахівна також була радником президента ТПП України, заступником голови комітету з зовнішньоекономічної діяльності при Торгово- промисловій палаті України; членом колегії Донецької обласної державної адміністрації; членом координаційної ради підприємств міста Краматорська; членом наглядової ради Агентства регіонального розвитку Донецької області; членом громадської ради при Східній регіональній митниці; членом Ради Директорів Краматорська.

Була нагороджена почесною відзнакою Торгово-промислової палати України «Золотий Меркурії» (2010). Стала лауреатом конкурсу «Підприємець року Донецької області» в номінації «За активну підтримку малого бізнесу» (2008).

Життя Ельвіри Зейдулахівни стало взірцем майже для всіх, хто її знав, і було наповнене чесністю і відкритістю, любов’ю до людей і України.

Завдяки високому професіоналізму, порядності та доброзичливості вона користувалася заслуженим авторитетом і величезною повагою серед колег і представників ділових кіл не тільки в Україні, а й за кордоном.

Ельвіра Зейдулахівна завжди вирізнялася своєю щирістю, толерантністю, готовністю допомогти. Усі, хто знав Ельвіру Зейдулахівну, любили і поважали її за чуйне ставлення до людей, велику душевну щедрість, мудрість, оптимізм і надзвичайно високий професіоналізм.

У ці скорботні дні висловлюємо щире, глибоке співчуття рідним і близьким покійної.

Світла пам’ять про Севост’яненко Ельвіру Зейдулахівну назавжди збережеться в наших серцях.

Прощання з Ельвірою Севост’яненко відбудеться 3 січня 2019 року в Святотроїцькому соборі в місті Краматорськ з 10:00 до 11:30 за адресою вул. Паркова 8-а.