11 серпня 2022 року у приміщенні  РТПП Миколаївської області відбулося засідання Круглого столу з питань перспективи развитку суднобудування у Миколаївській області.

Захід відбувся в рамках роботи Комітету з розвитку бізнесу та інвестицій, який було створено  при РТПП Миколаївської області 01 липня 2022 року.

У засіданні Круглого столу взяли участь члени Комітету та представники провідних підприємств  суднобудування –  ТОВ «Суднобудівно-судноремонтний завод «НІБУЛОН», ТОВ «ВЕРФ «ЧОРНОМОРСЬКІ ЯХТИ», «Еста лтд»,  ПДБ «ПРОЛАЙН», ДП Дослідно-проектний центр кораблебудування, ТОВ Компанія «ГОЛЬФСТРИМ», представники Національного університету кораблебудування ім. Адмірала Макарова та ін.

Президент РТПП Катвалюк І.А. підкреслив важливість обговорення проблем відновлення та підтримки розвитку суднобудування Миколаївької області в умовах воєнного стану.

Усі учасники Круглого столу висловили свою думку щодо вищезазначеної проблеми. В ході обговорення було зазначено багато нагальних питань та прийнято рішення систематизувати завдання і виробити шляхи їх розв’язання, а також узгодити пакет пропозицій щодо розвитку суднобудування Миколаївської області.