Стипендіальна програма пропонує активним і мотивованим студентам старших курсів унікальну можливість – пройти профільне (!) стажування на провідних підприємствах Німеччини. Серед них є як відомі світові компанії, що представляють ключові галузі економіки (Bosch, Siemens, Bombardier, Volkswagen, SAP, PwC, Commerzbank, Metro, Kaufland, Deutsche Bahn, John Deer, Allianz, Hannover Rück, Roland Berger), так і маловідомі широкому загалу представники малого та середнього бізнесу. Також є серед учасників деякі дослідницькі інститути та фонди (Konrad-Adenauer-Stiftung, IAMO, IAK Agrar Consulting, Frauenhofer Institut für Energie-wirtschaft), що надають місця аспірантам і студентам, які пов’язують своє майбутнє з науковою діяльністю.

Стипендіальна програма має на меті ознайомити її учасників з корпоративною культурою, структурою приймаючих підприємств, проектною роботою, сучасними видами менеджменту, європейськими умовами та стилем праці тощо.

Стажери отримують щомісячно стипендію розміром ~ 500 євро, випускники – мінімальну заробітну плату. Додатково покриваються витрати на переліт, проживання, медичну страховку та трансфер до місця стажування. Оскільки програма є урядовою, візу стипендіати отримують безкоштовно. Після стажування вони можуть приєднатися до клубу випускників, отримувати ексклюзивну інформацію, підтримувати зв’язки з іншими стипендіатами та безкоштовно приймати участь у різних заходах тощо.

З 2015 року майже 200 студентів змогли скористатися численними перевагами стипендіальної програми та здобути свій перший закордонний досвід.

Проект фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва і розвитку (BMZ), приймаючими компаніями та впроваджується спільними зусиллями Торгово-промислової палати України та Німецького товариства економічного співробітництва (GIZ GmbH).

До 15 червня студенти можуть подати заявку через сторінку програми http://stipendienprogramm-ukraine.de

КОНТАКТИ:

Андрій ГОНЧАРУК (координатор проекту)
Торгово-промислова палата України (Київ)
Tел.: +38 097 97 045 77  Ел. пошта: goncharuk@live.de

Berthold VOLBERG (senior project manager)
GIZ GmbH (Düsseldorf)
Tel.: + 49 211 8689-184  Email:  berthold.volberg@giz.de

Buklet

Poster