25 червня у Миколаєві пройшла стартова конференція міжнародного проекту «Інтенсифікація торгівлі і модернізації бджільництва, а також пов’язаних з ним секторів економіки»

У конференції взяли участь в.о. голови Миколаївської облдержадміністрації В’ячеслав Бонь, Перший заступник міського голови Володимир Криленко, Президент РТПП Миколаївської області Ігор Катвалюк, представники міжнародних партнерів: Асоціації Технопол Галац (Румунія), Агенції економічного розвитку Варни (Болгарія), Агенції розвитку Східного Причорномор’я (Туреччина), Бізнес-центру м.Кагул (Молдова).

Представник РТПП Миколаївської області Олександр Савицький розповів про головну мету та цілі проекту, а саме – розвиток і модернізація підприємництва в сфері бджільництва, а також сприяння розвитку торгівлі і партнерства в регіоні басейну Чорного моря, ключові заходи та основні очікуванні результати проекту.

У свою чергу,  Голова правління товариства бджолярів Андрій Галдін розповів про основні проблеми українських бджолярів – це масова загибель бджіл внаслідок обробки рослин шкідливими препаратами та низькі закупочні ціні трейдерів. Андрій Галдін висловив надію, що участь у проекті допоможе ії учасникам  вирішити ці проблеми.

Миколаївських бджолярів цікавили також питання фінансової допомоги для самостійного виходу на зовнішні ринки саме виробників меду; чи розповсюджується проект на усі продукти бджільництва, зокрема такі як перга; з якими проблемами зштовхуються виробники у інших країнах.

Сторони дійшли згоди у необхідності об’єднання миколаївських бджолярів для ефективної співпраці  у проекті та подальшої підтримки з боку Європейського Союзу.